Update

Firmware BHS

Vanaf dinsdag heb ik doorgewerkt aan de firmware. Alles begint nu goed vorm te krijgen. De firmware is uitgegroeid tot een stevige brok C-code, die van een ‘ordinaire’ Lithium-batterij een echt intelligent batterijpak kan maken.

Uiteraard moeten nog verschillende praktische testen uitgevoerd worden, maar de basis is meer dan gelegd.

PCB BHS V2

Om later alles te kunnen voeden via een externe voeding, werd het printontwerp aangepast naar versie 2. Ondertussen is die ook besteld, in de hoop die volgende week nog te kunnen ontvangen en testen.

3D-ontwerp

Het Battery Health System (BHS) omvat niet alleen een printontwerp en firmware, maar ook een 3D-ontwerp voor de realisatie van een behuizing. Aan het tekenen van dit ontwerp, startte ik deze morgen (vrijdag).

Hieronder enkele afbeeldingen van wat de eerste versie zou moeten worden. Dit weekend of begin volgende week, probeer ik de (rode) stukken te printen (in PLA). Merk op: het donkergroene gedeelte is een vereenvoudigde voorstelling van de reeds gemaakte print ‘BHS V2’.

3D-ontwerp van de behuizing.
3D-ontwerp van de behuizing.
3D-ontwerp van de te printen stukken.